Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Λεμεσός!!! Η πόλη του κρασιού και του καρναβαλιού!



Ιωάννα Κεφάλα
2ρο εξάμηνο Χημικών Μηχανικών


Βρίσκεται στα νότια παράλια της Κύπρου και προσδίδει με το γραφικό της τοπίο μια ιδιαίτερη ομορφιά στο πολύπαθο νησί.Είναι η δεύτερη πιο μεγάλη πόλη του νησιού και είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο αρχαία πόλεις , αυτό της Αμαθούντας και του Κουρίου. Το γεγονός αυτο είναι σίγουρα πόλος έλξης για τουρίστες απο όλο το κόσμο , "μια πόλη γεμάτη ιστορία"! Πόλος έλξης για τουρίστες είναι επίσης η υγειής διασκέδαση που προσφέρεται χωρίς κινδύνους. Όμορφες παραλίες , υπέροχα ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα spa της Ευρώπης , εστιατόρια με κυπριακή αλλα και διεθνής κουζίνα , bars και clubs για διασκέδαση και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!!!Η Λεμεσός φημίζεται για τα φεστιβάλ-γιορτές που διοργανώνει. Κάθε χρόνο στα τέλη του καλοκαιριού φίλοι του κρασιού και όχι μόνο επισκέπτονται το παραλιακό πάρκο της πόλης.Εκεί προσφέρεται άφθονο κρασί , κυπριακά εδέσματα , θέατρακι , πολλή μουσική και διασκέδαση!!!Ακόμη μια γιορτή που διοργανώνει η Λεμεσός με πολλή επιτυχία είναι οι καρναβαλίστικες παρελάσεις και γενικά οι χοροί την περίοδο του καρναβαλιού.Πολλα άρματα ,χρώματα και τρελές στολές κατακλύζουν την πόλη την περίοδο αυτή. Όλοι μικροί και μεγάλοι γεμάτοι κέφι διασκεδάζουν την κάθε στιγμή .
Στην Λεμεσό φέτος έχει χτίστει το καινούργιο πανεπιστήμιο της χώρας.Ονομάζεται τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προσφέρει κλάδους ίδιους και ακόμη περισσότερους απο το δικό μας Ε.Μ.Π!
Θα ήταν υπέροχο να επισκεφθείτε όσο το δυνατό πιο σύντομα την Κύπρο αλλά ειδικότερα την Λεμεσό γιατί είναι μια υπέροχη πόλη με σίγουρη διασκέδαση!!!

3 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

μπράβο σου! πολύ όμορφο αφιέρωμα! ελπίζουμε να δούμε και στη συνέχεια ανάλογα post.

Tasos είπε...

μπράβο σου Ιωάννα πολύ ωραίο post!!

Vasilaras είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ